Dutry & Co is bijzonder verheugd over de Green Deal Huishoudelijke Houtverwarming

Komt er een premie voor houtkachels ?

 

Op Batibouw 2018 kondigde Vlaams Minister van Omgeving Joke Schauwvlieghe inderdaad aan dat er een premie zou komen om verouderde houtkachels door moderne toestellen te vervangen. Dat deze politieke wil bij de Minister bestaat, onderstreept nog maar eens dat de overheid houtkachels helemaal niet wil verbieden.

Op basis van wat hierover in de pers geschreven is, blijft het evenwel onduidelijk of alle coalitiepartners achter de premie staan. Op de ministerraad van 20 juli 2018 is het "Luchtbeleidsplan 2030" weliswaar goedgekeurd, waarin inderdaad sprake is van een premie. De bewoording doet evenwel vragen rijzen : "...zetten we ook in op een premieregeling (financiële aanmoediging) om de oudere en meest vervuilende houtverwarmingssystemen versneld buiten gebruik te stellen." In hoeverre deze premie de aankoop van moderne toestellen zou belonen is dus nog maar de vraag.

Bijkomend dient waarschijnlijk ook nog gezocht te worden naar budget... Het kan ook nog een hele tijd duren vooraleer de voorwaarden om een eventuele premie te bekomen vastgelegd zijn, want men wil inzake normering waarschijnlijk verder gaan dan de normen van het K.B. Daarna dienen ook nog alle procedures vastgelegd te worden om een premie aan te vragen. Het wordt dus door analisten weinig waarschijnlijk geacht dat de premie er binnenkort aankomt, al is een mirakel uiteraard steeds mogelijk.Over


Green-deal.eu is een initiatief van Dutry & Co, importeur van kwaliteitsvolle houtkachels en haarden. Meer lezen...


Laatste Nieuws


Ondertekening Green Deal

De Green Deal werd ondertekend op 22 oktober.

Dealer locator :


Klik hier om uw erkende vakhandelaar te vinden...


video : De waarheid over houtverbranding en fijnstof