Dutry & Co is bijzonder verheugd over de Green Deal Huishoudelijke Houtverwarming

Smartstoves met automatische luchtsturing

 

De smartstove is even intelligent
als je auto of wasmachine
Zowel de consument als de overheid hebben wel wat vragen bij het reële rendement en de echte emissies wanneer houtkachels in real-life gebruikt worden. Dat is logisch, omdat de luchtaanvoer bij labotesten uiteraard fijner afgestemd wordt dan bij de mensen thuis.

De electronische luchtaanvoer bij de Danskan IHS Smartstove biedt HET antwoord op deze problematiek. Met deze intelligente luchtaanvoer kunnen de in labo gemeten resultaten ook in normale omstandigheden bereikt worden. De electronische luchtsturing gebeurt op basis van de verbrandingstemperatuur, de kamertemperatuur én de zuurstof in de rookgassen (lambda sonde). Primaire, secundaire en tertiaire lucht worden optimaal aangepast aan brandstofkwaliteit, weersomstandigheden en schoorsteenkanaal voor de beste verbranding. Voor de gebruiker telt vooral dat er 50 % minder hout verbruikt wordt. De kachel kan ook blijven branden in geval van een stroomonderbrekening, met manuele bediening.

Gezien de betrouwbaarheid van automatische luchtsturing wordt verwacht dat er binnen de Green Deal maatregelen zullen genomen worden om het gebruik ervan aan te moedigen.

 

HOE WERKT EEN SMARTSTOVE ?

Smartstove1. Download de gratis app via Google Play of de Appstore op je smartphone en maak verbinding met de smartstove.

2. Open de deur van de smartstove, steek er het aanmaakhout en een aanmaakblokje in. Automatisch voert de smartstove een controle uit van luchtaanvoerkleppen en sensoren.

3. Steek het aanmaakblokje aan en stel op je smartphone de gewenste kamertemperatuur in.

4. Geniet van het vuur of doe gewoon waar je zin in hebt, want je smartstove regelt de primaire, secondaire en tertiaire luchtaanvoer volledig zelf en houdt zo je glasraam schoon en je verbruik laag.

5. Vul hout bij wanneer je smartphone of draadloze thermostaat daartoe een signaal geeft.

6. Moet je even wat boodschappen doen, stel met je smartphone eventueel de smartstove in om zo traag mogelijk te blijven branden zonder dat je glasraam zwart wordt.

7. Volg indien gewenst de werking van je smartstove op een grafiek met je smartphone (temperatuur en zuurstofgehalte rookgassen).

8. Je smartphone zal je waarschuwen indien er met de verbranding iets verkeerd gaat en je kan desnoods de verbrandingsgegevens van de smartstove doorsturen naar de fabrikant voor hulp.

 

▶ Documentatie over Smartstoves

▶ Meer lezen over Smartstoves

▶ Zijn houtpellets beter dan brandhout ?Over


Green-deal.eu is een initiatief van Dutry & Co, importeur van kwaliteitsvolle houtkachels en haarden. Meer lezen...


Laatste Nieuws


Ondertekening Green Deal

De Green Deal werd ondertekend op 22 oktober.

Dealer locator :


Klik hier om uw erkende vakhandelaar te vinden...


video : De waarheid over houtverbranding en fijnstof